Onze persoonlijke diagnose van de media

zondag 16 december 2007

Een witte kerst in het Witte Huis

Dat de elektriciteitsrekening van een gemiddeld Amerikaans gezin tijdens de wintermaanden hoog oploopt om de gloeiende herten, blozende kerstmannen en fonkelende fluolampjes de hele avond en nacht te laten branden, wist u waarschijnlijk al langer. Maar dat het Witte Huis ook kerstfilmpjes maakt, is u misschien nog niet bekend.

De VS zouden de VS niet zijn als ook de president niet aan het kerstgebeuren zou deelnemen. Sinds enkele jaren luidt het Witte Huis de kerstperiode in met een stevig stukje cinema. Dit jaar spelen niet alleen het gezin Bush en hun Schotse Terriƫr, Barney, een rol in de kerstprent, maar ook de Britse ex-premier Tony Blair.

De plot van de nieuwe Holiday in the National Park is eenvoudig: Barney droomt ervan om ‘park ranger’ te worden en krijgt daarbij de hulp van president Bush, zijn vrouw Laura en hun tweeling. Wanneer Barney zijn doel heeft bereikt, wordt hij door Blair gefeliciteerd: "Ik vind het altijd fijn als het goed gaat met de Schotten."

Barney en zijn zusje Miss Beazley speelden reeds in negen films: Barney Cam I (2002), Barney and Spot's Winter Wonderland (2003), Barney Reloaded (Barney Cam II, 2003), Where in the White House is Miss Beazley? (Barney Cam III, 2004), Barney has found Miss Beazley (2005), Barney and Miss Beazley's Spring Garden Tour (2005), A Very Beazley Christmas (Barney Cam IV, 2005), Barney's Holiday Extravaganza (Barney Cam V, 2006) en My Barney Valentine (2007).

Een fragment uit Holiday in the National Park kan u hier zien:



De andere Barneyfilms kan u bekijken op de officiƫle website van het Witte Huis: http://www.whitehouse.gov/barney/

Geen opmerkingen: