Onze persoonlijke diagnose van de media

zaterdag 15 december 2007

Hoe moet het verder met Tom Vannoppen?

Begin deze week vielen er ontslagen bij veldritteam Sunweb-Projob. Niet alleen David Willemsens en Jonathan Page mogen op zoek naar een andere ploeg, ook Tom Vannoppen staat op straat. De Limburger, binnengehaald als één van de kopmannen van het team, kan de verwachtingen niet inlossen. Jurgen Mettepennigen kondigde eerder al aan dat hij zijn ploeg grondig zou wijzigen. Hij liet zich toen ontvallen dat hij Vannoppen als mens nog steeds waardeerde, maar dat hij hem als crosser niet langer in zijn team kon dulden.

Vannoppen streek bij Sunweb-Projob immers een riant loon op, maar de prestaties bleven uit. Nadat hij in 2002 vice-wereldkampioen veldrijden werd, voorspelden velen hem een mooie toekomst. Een nieuw Belgisch talent stond klaar om zich bij de top te voegen. Op enkele mooie prestaties na, kon Vannoppen niet veel potten breken in het veld. We moeten echter wel toegeven dat het niet makkelijk is om tegen talenten zoals Nys en Wellens te strijden.

De Limburger heeft echter zijn reputatie niet mee. Hij staat er om bekend graag een feestje te bouwen, ook tijdens het seizoen. Als de prestaties tegenvallen, wordt daar maar al te graag naar verwezen. Vorig seizoen kampte Vannoppen met een zware depressie, waardoor hij bijna niet aan veldrijden toekwam. Toen werd hij nog gesteund door Mettepenningen, maar ook voor hem is deze winter de maat vol. Ook nu presteert zijn kopman, door een val in veldrit van Ardooie, niet op een behoorlijk niveau.

Vannoppen reageerde ontgoocheld op zijn ontslag. Hij wil de volgende twee weken bewijzen dat zijn ontslag onterecht was. Deze namiddag behaalde hij een negentiende plaats in de veldrit in Essen, maar of dit genoeg is om mogelijke werkgevers te overtuigen, valt nog af te wachten. Vanaf januari kan hij wel terecht in de B-ploeg van Sunweb. Dit wil zeggen koersen bij de elites zonder contract voor een trui,een broek en een fiets. Vannoppen liet echter al weten dat hij een terugkeer naar de elites zonder contract niet ziet zitten. Een veldrijder met zoveel talent hoort daar inderdaad niet thuis. Hopelijk heeft zijn ontslag hem wakker geschud en krijgt hij zijn carrière weer op het juiste spoor.

Geen opmerkingen: