Onze persoonlijke diagnose van de media

donderdag 8 november 2007

Lede

U had er misschien nog nooit over gehoord. Laat staan dat u het wist liggen. Maar Lede is echt een hot item in het nieuws. Toegegeven, om tot die conclusie te komen, moet je ook de regionale krantenpagina's lezen en op de juiste momenten naar TV Oost zappen, maar Lede is niet weg te slaan uit het nieuws.

Met het beruchte Kasteel van Mesen haalde Lede vorig jaar zelfs een Terzake uitzending. Het kasteel, dat al jaren op instorten staat, verdient eigenlijk een volledig blogbericht, of zelfs een eigen blog, maar dat zou ons te ver leiden. Waar ik het over wil hebben, zijn de nieuwtjes in de krant waarmee elke aandachtige lezer zich tot een heuse Ledekenner zou kunnen omvormen.

Zo weet u ondertussen al dat er in Lede maïs groeit, of toch groeide, en dat die op bepaalde mensen een sterke aantrekkingskracht uitoefent. Die snoodaards wonen evenwel in een andere gemeente. Het gaat ons hier dus om de maïs.

Verder zou een krantenlezer ook kunnen weten dat er in Lede zowel honden- als paardeneigenaars wonen. Een extra troef is daarbij de kennis dat deze dierenliefhebbers niet gelijk behandeld worden. Hondeneigenaars moeten de cadeautjes van hun vierpotige vriend namelijk mooi opruimen, terwijl de paardeneigenaars de 'vijgen' van hun rijdier gewoon kunnen laten liggen. Dat de hondeneigenaars zich hierdoor gediscrimineerd voelen, was nieuws dat zelfs een mooie plaats kreeg in De Standaard.

Met kennis van de plaastelijke fauna en flora, bent u natuurlijk nog niet genoeg. U moet ook weten dat één van de jongste finalistes voor Miss Diamant 2007 uit Lede komt. Dat Brantano zijn eerste winkel opende in Lede. Dat de Academie voor Muziek en Woord er 100 jaar bestaat. Dat bussen met Leedse voetbalsupporters altijd iets speciaals zijn (ofwel vatten ze vlam, ofwel zijn het uitgebouwde brandweerwagens). En om te bewijzen dat Lede op geen enkel gebied achterblijft: het psychiatrisch centrum heeft een internetcafé.

Zo. Nu bent u op de hoogte. Voor meer Lede-nieuws verwijs ik u gewoon naar uw krant.

Geen opmerkingen: