Onze persoonlijke diagnose van de media

donderdag 29 november 2007

Nostalgie op de televisie

'Ik ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk. Ik ben behoorlijk vrolijk, zo vrolijk was ik nooit.'

Neen, dit is geen citaat van Leterme die blij is dat de communautaire eindmeet eindelijk in zicht is, maar de woorden van de donzige en moedige eend A. J. Kwak. Vraagt u zich ook af hoe de begin- en de eindtune van de jeugdserie Alfred Jodocus Kwak ook alweer klonken? Hoe het verhaal ging? En wie de personages waren? Een antwoord op al deze vragen vindt u op, de naam spreekt voor zich, het Jeugdsentimentportaal.

De maker van de website kreeg zeven jaar geleden het idee om al zijn geliefde tekenfilms samen te brengen, omdat er toen nauwelijks online informatie over te vinden was. Vandaag biedt het Jeugdsentimentportaal de bezoeker een flinke portie nostalgie aan: tekenfilms, jeugdseries en poppenseries van de jaren 70, 80 en 90 werden voor u geïnventariseerd en van de nodige afbeeldingen, liedjesteksten en weetjes voorzien. Boes, De Snorkels, Bouli, David de kabouter, Seabert, Babar,... Echt elke Tv-jeugdherinnering is op de website terug te vinden!

Voor u bestudeerd en goedgekeurd: http://www.jeugdsentimentportaal.net/

En omdat de sneeuwman, in tegenstelling tot de kerstman, dit jaar best wat vroeger mag komen: http://www.youtube.com/watch?v=FYXFSwlWxfI

Geen opmerkingen: